![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiudOdOVrsFkLbaMTnPrCJCix-Ls385Yks1gxzDjbxPeJUqtCZGXOVWb-9HAdMQg9bP3eIZLT1QbrbVgdHdiLaK2nAGO2gB2uz-y21wukzUGhQZZV2klZ4utjONKIDo3hp9fVEmVzQeE7xp/s320/Obr%C3%A1zok+021.jpg)
Kde sa vzal, tu sa vzal, na poličke ráno stál - domáci sušený cícer. Lučiak vygúglil zopár receptov a víťazom sa stal "Cícer na paprike", ktorý jediný prešiel kritériom "teoreticky by to mohol jesť aj Šiško". S prípravou nám výdatne pomáhal Aši, ktorý tak trochu pozmenil pôvodný postup. A keďže sme jedlo robili po prvý krát, nedozvieme sa, či zmena bola v prospech výslednej chuti ;). Recept určite vyskúšajte. Okrem toho, že je to tip na celkom fajn obed či večeru, ukrýva v sebe aj iný potenciál - môžete z neho spraviť nástroj pomsty voči nejakému menej milovanému blížnemu (toto vymyslel Aši, v mojej zlomyseľnosťou nepoznačenej hlave by sa čosi podobné nikdy nezrodilo!!!): trvajte na tom, že ide o prívarok z lieskových orieškov a tajomstvo receptu spočíva v tom, aby sa oriešky varili presne 59 minút...ani o sekundu viac či menej...
Vy, zasvätení, si jedlo pripravíte nasledovne:Cícer namočíme do studenej vody aspoň na 12 hodín, potom scedíme a varíme do mäkka, cca hodinu. Ak použijete cícer konzervovaný, začnite rovno od nasledujúcej vety :) Polovicu cíceru necháme v celku, druhú polovicu najemno rozmixujeme (aj s nálevom, prípadne vývarom). Na oleji opražíme cibuľu a cesnak, pridáme sladkú mletú červenú papriku, vlejeme rozmixovanú cícerovú hmotu, podusíme, prilejeme sladkú a kyslú smotanu v pomere 1:1 a pridáme cícer v celku. Ochutíme mletým čiernym korením, soľou a petržlenovou vňaťou. Ak je zmes príliš riedka, zahustíme lyžicou múky, ak príliš hustá, rozriedime mliekom. Podávame s cestovinou, knedľou alebo chlebom. Alebo si vymyslite čosi lepšie :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára